HomeCercetareCercetare on-line cu privire la alegerile europarlamentare din 2014

Cercetare on-line cu privire la alegerile europarlamentare din 2014

 

 

Vă invităm să participați la cercetarea privind impactul regulilor de vot asupra compotamentului alegătorilor din România. Cercetarea este realizată în perioada alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2014 in Europa sub forma unui experiment.

Scopul acestui experiment este de a studia în ce măsură comportamentul electoral al votanților este influențat de regulile de vot folosite în timpul alegerilor europarlamentare. Astfel, vă propunem să vă imaginați cum ați vota prin diferinate reguli de vot. Pentru alegerile europarlamentare în România se folosește sistemul proporțional pe liste închise. În afară de acest sistem electoral, vă propunem să vă imaginați cum ați vota dacă pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European s-ar folosi votul prin aprobare, votul alternativ sau votul uninominal pur (pluralitar). Mai multe detalii privind cele trei sisteme electorale puteți găsi aici.

Pentru participarea la cercetarea noastră accesați link-ulhttp://csap.limequery.com/index.php/survey/index/sid/561695/newtest/Y/lang/ro

Raspunsurile obținute în cadrul acestei cercetări sunt anonime si vor fi folosite doar in scopuri de cercetare.

Free business joomla templates